18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Gnocchi s lososem a špenátem

Název Množství a jednotka
gnocchi 300 g
losos bez kůže 250 g
listový špenát 150 g
eidam 150 g
smetana ke šlehání 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na lžičce másla krátce orestujeme (asi 1-2 min). Lososa bez kůže nakrájíme na proužky, pokud máme zmrazeného, musíme jej nechat nejdřív rozmrazit. Mírně jej osolíme a opepříme. Noky dáme do zapékací misky vymazané olejem, přidáme orestovaný špenát, nakrájeného syrového lososa a promícháme. Zalijeme šlehačkou, do které jsme nastrouhali 50g eidamu, promícháme a dáme na půl hodinky zapéct (na 180°). Pět minut před dokončením posypeme povrch nastrouhaným eidamem a zprudka dopečeme dozlatova.

Tip:
Před dokončením nedáme eidam, dopečeme dozlatova a hotový pokrm posypeme parmazánem.


 


RECEPTY

Celerový salát s uzeným lososem

Postup: Polovinu středně velkého celeru a 2 menší jablka oloupeme a nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

RECEPTY

Špecle s brokolicí v sýrové omáčce

Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...